Αρθροσκοπική Χειρουργική Γόνατος

Πώς γίνεται;
Μέσω 2 μικρών οπών 2-3mm στο δέρμα εισάγονται η μικροκάμερα και τα κατάλληλα αρθροσκοπικά εργαλεία στην άρθρωση, δίνοντάς μας εξαιρετικής ποιότητας εικόνα και τη δυνατότητα να επιτελέσουμε πληθώρα επεμβάσεων.

 

                                                                   Αρθροσκόπηση γόνατος


Ποιες επεμβάσεις γίνονται αρθροσκοπικά;
-Μερική μηνισκεκτομή (αφαίρεση μόνο της ρήξης του μηνίσκου)
-Μηνισκοσυρραφή (συρραφή της ρήξης μηνίσκου)
-Πλαστική προσθίου και οπισθίου χιαστού (αντικατάσταση του κατεστραμμένου συνδέσμου με μόσχευμα από τον ίδιο τον ασθενή)
-Αντιμετώπιση εξαρθρήματος επιγονατίδας
-Αντιμετώπιση κακώσεων του αρθρικού χόνδρου (χονδροπάθειες)
-Αφαίρεση ελευθέρων σωμάτων
-Αφαίρεση υμενικής πτυχής
-Αντιμετώπιση καταγμάτων γόνατος
-Λήψη αρθρικού υμένα για βιοψία

 

                                                                                     Αρθροσκοπική εικόνα από το εσωτερικό του γόνατος

Πόσο χρειάζεται να μείνω στο νοσοκομείο;
Αναλόγως της επέμβασης, από 2 ώρες έως και 1 ημέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο ασθενής φεύγει περπατώντας μέσα σε 2 ώρες το τέλος τις επέμβασης (μηνίσκος, χόνδρινες βλάβες, υμενική πτυχή, κλπ), ενώ μετά από επέμβαση αντικατάστασης προσθίου ή οπισθίου χιαστού συνήθως παραμένει νοσηλευόμενος για 1 ημέρα.
Μετεγχειρητικά, οι ασθενείς της ομάδας μας λαμβάνουν εκτενές πρόγραμμα αποθεραπείας και ασκήσεων και με τη στενή μετεγχειρητική τους παρακολούθηση εξασφαλίζεται η ομαλή αποθεραπεία και η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος.

Πλεονεκτήματα
-ελάχιστος τραυματισμός στα μαλακά μόρια της άρθρωσης
-αναίμακτη επέμβαση
-λεπτομερής παρατήρηση και εξέταση του εσωτερικού της άρθρωσης, καθώς το αρθροσκόπιο μας επιτρέπει να δούμε οποιαδήποτε περιοχή της άρθρωσης και μάλιστα σε μεγέθυνση 5-10 φορές μεγαλύτερη από την πραγματικότητα
-διενέργεια λεπτών χειρουργικών χειρισμών που με ανοικτές μεθόδους δε θα ήταν δυνατόν να επιτελεστούν. Αυτό οδηγεί σε άριστα μετεγχειρητικά αποτελέσματα.
-λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος
-ταχύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση

Ο Δρ Βασίλειος Κ.Φωτόπουλος δραστηριοποιείται στο χώρο της αρθροσκόπησης τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.000 αρθροσκοπικές επεμβάσεις και έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία στην αρθροσκοπική χειρουργική, την οποία εξασκεί σε καθημερινή βάση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και εικόνες σχετικά με την αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος, πατήστε εδώ.