Γενικά ορθοπαιδικά θέματα

Πρόληψη τραυματισμών στο σκι και το snowboard

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι σκιέρ και οι snowboarders, είναι να επιστρέψουν χωρίς προετοιμασία πίσω στο άθλημα μετά από μια μακρά περίοδο αποχής. Στο άρθρο που συντάξαμε, θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για να μείνετε μακριά από τραυματισμούς αυτό το χειμώνα.

Περισσοτερα

Εθελοντική αιμοδοσία: προσφορά ζωής

Η μετάγγιση αίματος είναι προσφορά ΖΩΗΣ. Για ορισμένους ανθρώπους είναι το φάρμακο που τους κρατά στη ζωή.
Το αίμα είναι ένας ζωντανός ιστός που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο.

Περισσοτερα

Homo Computerus: Ο σύγχρονος άνθρωπος!

 

Ο τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου έχει επιρεάσει σε τέτοιο βαθμό τις συνήθειές του, ώστε να είναι πια εμφανείς ορισμένες παθήσεις, οι οποίες παλαιότερα ήταν σπάνιες και απίθανες. 

Περισσοτερα

Οδήγηση μετά το χειρουργείο

 

Οι ασθενείς συχνά μας ρωτούν πότε θα είναι σε θέση να οδηγήσουν μετά τη χειρουργική επέμβαση ή τον τραυματισμό στα άκρα ή τη σπονδυλική στήλη. Η επιστροφή στην οδήγηση δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς σε αυτήν εμπλέκονται νομικά θέματα και θέματα ασφαλείας.

Περισσοτερα

Σύνδρομα Υπέρχρησης

Τα σύνδρομα υπέρχρησης έχουν ταυτιστεί, όπως λέει και η λέξη τους, με υπερβολική χρήση του σκέλους, η οποία οδηγεί σε καταπόνηση οστών, αρθρώσεων, μυών και συνδέσμων, με κύρια εκδήλωση τον πόνο και την αδυναμία επιτέλεσης περαιτέρω της άσκησης.

Περισσοτερα

Ουρική Αρθρίτιδα

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης πάθηση των αρθρώσεων. Απασχολεί συνήθως τις ειδικότητες των Ορθοπαιδικών, των Παθολόγων και των Ρευματολόγων, αν και θα έλεγε κανείς ότι αφορά περισσότερο τους τελευταίους.

Περισσοτερα

Δωρεά Μυελού των Οστών: Δωρεά Ζωής
Μια αληθινή ιστορία.

Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τότε που αποφάσισα να γίνω δότης μυελού των οστών. Ήμουν τότε ήδη 15 συναπτά έτη τακτικός εθελοντής αιμοδότης και αναζητούσα μια νέα μορφή εθελοντικής προσφοράς παραγόντων αίματος.

Περισσοτερα

Οστεοπόρωση: η σιωπηλή νόσος των οστών

           

Η οστεοπόρωση χαρακτηρίζεται, αφ'ενός από χαμηλή οστική μάζα, ή πιο απλά από λιγότερη ποσότητα οστού, αφ'ετέρου από διαταραχή της μικροαρχιτεκτονικής δομής των οστών, με αποτέλεσμα τη μείωση της αντοχής τους και τον αυξημένο κίνδυνο κατάγματος.

Περισσοτερα

Κολύμβηση: ένας σύμμαχος στην υγεία μας

Η κολύμβηση στη θάλασσα είναι γνωστή από την αρχαιότητα, ως μέσο φυσικής άσκησης και ψυχαγωγίας, όπως μαρτυρούν αμφορείς και τοιχογραφίες του 1600 π.Χ. που έχουν βρεθεί. Το νερό διαθέτει πολύ σημαντικές ιδιότητες, την άνωση, την υδροστατική πίεση και την αντίσταση της κίνησης.

Περισσοτερα