Γενικά ορθοπαιδικά θέματα

Homo Computerus: Ο σύγχρονος άνθρωπος!

Ο τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου έχει επιρεάσει σε τέτοιο βαθμό τις συνήθειές του, ώστε να είναι πια εμφανείς ορισμένες παθήσεις, οι οποίες παλαιότερα ήταν σπάνιες και απίθανες. 

Περισσοτερα

Οδήγηση μετά το χειρουργείο

Οι ασθενείς συχνά μας ρωτούν πότε θα είναι σε θέση να οδηγήσουν μετά τη χειρουργική επέμβαση ή τον τραυματισμό στα άκρα ή τη σπονδυλική στήλη. Η επιστροφή στην οδήγηση δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς σε αυτήν εμπλέκονται νομικά θέματα και θέματα ασφαλείας.

Περισσοτερα

Σύνδρομα Υπέρχρησης

Σύνδρομα Υπέρχρησης

Τα σύνδρομα υπέρχρησης έχουν ταυτιστεί, όπως λέει και η λέξη τους, με υπερβολική χρήση του σκέλους, η οποία οδηγεί σε καταπόνηση οστών, αρθρώσεων, μυών και συνδέσμων,

Περισσοτερα

Ουρική Αρθρίτιδα

Ουρική αρθρίτιδα

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης πάθηση των αρθρώσεων. Απασχολεί συνήθως τις ειδικότητες των Ορθοπαιδικών, των Παθολόγων και των Ρευματολόγων

Περισσοτερα

Δωρεά Μυελού των Οστών: Δωρεά Ζωής
Μια αληθινή ιστορία.
Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από τότε που αποφάσισα να γίνω δότης μυελού των οστών.

Περισσοτερα

Ετήσια επιστημονική ημερίδα ινστιτούτου McKenzie

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ετήσια επιστημονική ημερίδα που διοργανώθηκε από το ελληνικό ινστιτούτο McKenzie και έλαβε χώρα στις 3/5/2014 στο αμφιθέατρο του Ιπποκρατίου Νοσοκομείου Αθηνών.

Περισσοτερα

5o Σεμινάριο Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας

Με μεγάλη επιτυχία και  συμμετοχή πληθώρας συναδέλφων πραγματοποιήθηκε το 5ο Σεμινάριο της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" στις 5/4/2014.

Περισσοτερα

Οστεοπόρωση: η σιωπηλή νόσος των οστών

Η οστεοπόρωση χαρακτηρίζεται, αφ'ενός από χαμηλή οστική μάζα, ή πιο απλά από λιγότερη ποσότητα οστού, αφ'ετέρου από διαταραχή της μικροαρχιτεκτονικής δομής των οστών, με αποτέλεσμα τη μείωση της αντοχής τους και τον αυξημένο κίνδυνο κατάγματος.

Περισσοτερα

Κολύμβηση: ένας σύμμαχος στην υγεία μας

Η κολύμβηση στη θάλασσα είναι γνωστή από την αρχαιότητα, ως μέσο φυσικής άσκησης και ψυχαγωγίας, όπως μαρτυρούν αμφορείς και τοιχογραφίες του 1600 π.Χ. που έχουν βρεθεί. Το νερό διαθέτει πολύ σημαντικές ιδιότητες, την άνωση, την υδροστατική πίεση και την αντίσταση της κίνησης.

Περισσοτερα